Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bocsánatot kérnek a szeretetotthonban fekvő néni mellett szexet imitáló ápolók

2018.01.15. 19:45 Módosítva: 2018-01-17 08:42:27

Lezárult a vizsgálat abban a pécsi szeretetotthonban, ahol olykor botrányos körülmények között tartották az idős, kiszolgáltatott embereket. Mint az a kiszivárgott fotókról kiderült, néhány ápoló mérhetetlen tiszteletlenül viselkedett az ott ápoltakkal, akiknek kihasználva a tehetetlenségét, szexet imitálva aláztak meg.

A Malomvölgyi Szeretetotthonban a botrány kitörése után azonnal vizsgálatot indítottak, és kirúgták az érintett három munkatársat. A 24.hu pedig hétfőn beszámolt a vizsgálat lezárultáról, és mint írják, mind a hárman beismerték és megbánták a történteket. Azt is elismerték, hogy ezzel megszegték az otthon belső szabályait.

Az érintett ápolók bocsánatot kérnek az ellátottól és hozzátartozóitól, munkáltatójuktól, az intézmény fenntartójától, valamint a közvéleménytől. Munkaviszonyuk azonnal megszüntetését tudomásul vették.

A Malomvölgyi Szeretetotthon ugyanakkor arra kérte a közvéleményt, hogy ne általánosítsanak az intézmény 629 ellátottjára, illetve 310, a munkájukat lelkiismeretesen végző dolgozójára tekintettel.

Cikkünk korábbi verziójában az szerepelt a címben, hogy már bocsánatot kértek, de ez valójában január 16-ig még nem történt meg. Elnézést kérünk.