Bocsánatot kérnek a szeretetotthonban fekvő néni mellett szexet imitáló ápolók

2018.01.15. 19:45 Módosítva: 2018.01.17. 08:42

Lezárult a vizsgálat abban a pécsi szeretetotthonban, ahol olykor botrányos körülmények között tartották az idős, kiszolgáltatott embereket. Mint az a kiszivárgott fotókról kiderült, néhány ápoló mérhetetlen tiszteletlenül viselkedett az ott ápoltakkal, akiknek kihasználva a tehetetlenségét, szexet imitálva aláztak meg.

A Malomvölgyi Szeretetotthonban a botrány kitörése után azonnal vizsgálatot indítottak, és kirúgták az érintett három munkatársat. A 24.hu pedig hétfőn beszámolt a vizsgálat lezárultáról, és mint írják, mind a hárman beismerték és megbánták a történteket. Azt is elismerték, hogy ezzel megszegték az otthon belső szabályait.

Az érintett ápolók bocsánatot kérnek az ellátottól és hozzátartozóitól, munkáltatójuktól, az intézmény fenntartójától, valamint a közvéleménytől. Munkaviszonyuk azonnal megszüntetését tudomásul vették.

A Malomvölgyi Szeretetotthon ugyanakkor arra kérte a közvéleményt, hogy ne általánosítsanak az intézmény 629 ellátottjára, illetve 310, a munkájukat lelkiismeretesen végző dolgozójára tekintettel.

Cikkünk korábbi verziójában az szerepelt a címben, hogy már bocsánatot kértek, de ez valójában január 16-ig még nem történt meg. Elnézést kérünk.