Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még egy független bejelentkezett polgármesternek Hódmezővásárhelyen

2018.01.15. 14:10 Módosítva: 2018-01-15 14:17:14

Indul a hódmezővásárhelyi polgármester választáson Hernádi Gyula, aki sokáig az MSZP vásárhelyi elnöke, 2002-2010 között az MSZP önkormányzati képviselője volt, írja a Vasarhely24.com.

Hernádi Gyula
Hernádi Gyula
Fotó: vasarhely24.com

Hernádi Gyula sajtótájékoztatóján közölte, többen keresték meg, hogy induljon el a baloldali értékeket képviselve. Múlt héten pedig

felhívta egy régi baloldali ismerőse – akit nem kívánt megnevezni – hogy azt hallotta Vásárhelynek nincs baloldali jelöltje, ezt pedig ez a politikai család nem engedheti meg magának, mert akkor 2019-re teljesen eltűnnek.

Közölte, még ma felveszi a Választási Bizottságnál a jelölő íveket és igyekszik összegyűjteni az induláshoz szükséges 300 szignót. Az országos politikát nem szeretné belekeverni a polgármester választásba, így most független baloldali jelöltként aposztrofálja magát. De ha régi harcostársai mögé állnának, akkor személyi támogatásukat szívesen elfogadná, mondta a vásárhelyi lapnak. Hernádin kívül egy másik független is bejelentette az indulását az időközin, Mag István nyugdíjas villamosmérnök - aki azonban vasárnap visszalépett.

Hódmezővásárhelyen azért kell időközi polgármester-választást tartani február 25-én, mert Almási István, a település eddigi vezetője tavaly elhunyt. Eddig két jelöltről lehetett tudni. A fideszes alpolgármesterrel, Hegedűs Zoltánnal szemben Márki-Zay Péter jelentette be indulását, aki mögé beállt a teljes ellenzék az MSZP-től a Momentumon, a DK-n, az LMP-n át a Jobbikig.

A hétvégén óriási felháborodás lett abból, hogy egy hódmezővásárhelyi pap a misén nyilvánosan kiállt az Orbán-kormány mellett, és arra biztatta a híveket, a fideszes jelöltre szavazzanak a polgármester-választáson.