Még egy független bejelentkezett polgármesternek Hódmezővásárhelyen

2018.01.15. 14:10 Módosítva: 2018.01.15. 14:17

Indul a hódmezővásárhelyi polgármester választáson Hernádi Gyula, aki sokáig az MSZP vásárhelyi elnöke, 2002-2010 között az MSZP önkormányzati képviselője volt, írja a Vasarhely24.com.

Hernádi Gyula
Hernádi Gyula
Fotó: vasarhely24.com

Hernádi Gyula sajtótájékoztatóján közölte, többen keresték meg, hogy induljon el a baloldali értékeket képviselve. Múlt héten pedig

felhívta egy régi baloldali ismerőse – akit nem kívánt megnevezni – hogy azt hallotta Vásárhelynek nincs baloldali jelöltje, ezt pedig ez a politikai család nem engedheti meg magának, mert akkor 2019-re teljesen eltűnnek.

Közölte, még ma felveszi a Választási Bizottságnál a jelölő íveket és igyekszik összegyűjteni az induláshoz szükséges 300 szignót. Az országos politikát nem szeretné belekeverni a polgármester választásba, így most független baloldali jelöltként aposztrofálja magát. De ha régi harcostársai mögé állnának, akkor személyi támogatásukat szívesen elfogadná, mondta a vásárhelyi lapnak. Hernádin kívül egy másik független is bejelentette az indulását az időközin, Mag István nyugdíjas villamosmérnök - aki azonban vasárnap visszalépett.

Hódmezővásárhelyen azért kell időközi polgármester-választást tartani február 25-én, mert Almási István, a település eddigi vezetője tavaly elhunyt. Eddig két jelöltről lehetett tudni. A fideszes alpolgármesterrel, Hegedűs Zoltánnal szemben Márki-Zay Péter jelentette be indulását, aki mögé beállt a teljes ellenzék az MSZP-től a Momentumon, a DK-n, az LMP-n át a Jobbikig.

A hétvégén óriási felháborodás lett abból, hogy egy hódmezővásárhelyi pap a misén nyilvánosan kiállt az Orbán-kormány mellett, és arra biztatta a híveket, a fideszes jelöltre szavazzanak a polgármester-választáson.