Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

HVG: enyhítenék a büntetését a süni megkínzójának

2018.01.15. 17:34 Módosítva: 2018-01-15 17:34:54

A fél ország felháborodott, amikor 2016 nyarán egy férfi megkínzott és felgyújtott egy sündisznót, amiért a bíróság 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A vádlott fellebbezett, az ügyészség gondolkodási időt kért, de a Hvg.hu azt írja, az ügyészség nem ért egyet a "szokatlanul szigorú büntetésével, ezért a 3 éves letöltendő börtön helyett enyhébb ítéletért fellebbez az ügyészség".

Az ügyészség már eredetileg is felfüggesztett szabadságvesztést javasolt, "de a Jeney Ivánné bíró végül a maximális büntetést tartotta megfelelőnek". Azzal indokolt, hogy a vádlott nem egyszerűen felgyújtotta a védtelen állatot „tüzet rakva a újságpapírból a tüskéin”, hanem kifejezetten „tovább táplálta az általa gyújtott tűzet, megakadályozva azt, hogy az állat esetleg el tudjon menekülni”, idézi a lap az ítéletet.

A Hvg.hu idézi Bagoly Bettinát, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét, aki szerint „a kerületi ügyészség (...) a kiszabott ítélettel részben egyetért (...) ugyanakkor a büntetlen előéletű vádlott javára, enyhítésért, a végrehajtandó szabadságvesztés tartamának mérséklése érdekében fellebbezést jelentett be.