HVG: enyhítenék a büntetését a süni megkínzójának

2018.01.15. 17:34 Módosítva: 2018.01.15. 17:34

A fél ország felháborodott, amikor 2016 nyarán egy férfi megkínzott és felgyújtott egy sündisznót, amiért a bíróság 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A vádlott fellebbezett, az ügyészség gondolkodási időt kért, de a Hvg.hu azt írja, az ügyészség nem ért egyet a "szokatlanul szigorú büntetésével, ezért a 3 éves letöltendő börtön helyett enyhébb ítéletért fellebbez az ügyészség".

Az ügyészség már eredetileg is felfüggesztett szabadságvesztést javasolt, "de a Jeney Ivánné bíró végül a maximális büntetést tartotta megfelelőnek". Azzal indokolt, hogy a vádlott nem egyszerűen felgyújtotta a védtelen állatot „tüzet rakva a újságpapírból a tüskéin”, hanem kifejezetten „tovább táplálta az általa gyújtott tűzet, megakadályozva azt, hogy az állat esetleg el tudjon menekülni”, idézi a lap az ítéletet.

A Hvg.hu idézi Bagoly Bettinát, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét, aki szerint „a kerületi ügyészség (...) a kiszabott ítélettel részben egyetért (...) ugyanakkor a büntetlen előéletű vádlott javára, enyhítésért, a végrehajtandó szabadságvesztés tartamának mérséklése érdekében fellebbezést jelentett be.