Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem került előzetesbe, hazaengedték az Újlak utcai gyilkosság gyanúsítottját

2018.01.15. 14:43

Az öt nappal korábban a rákoskeresztúri Újlak utcában elkövetett gyilkosság késztethette arra, hogy ugyanebben az utcában megölje volt barátnőjét egy 17 éves fiú. A Bors és a Blikk is azt írja, hogy a fiú hazamehetett családjához ugyanis, bár beismerő vallomást tett, házi őrizetbe helyezték. A végzés nem jogerős, az ügyészség fellebbezett.

Frissítés: Kijött a hivatalos bírósági végzés és indoklás is. Azt írják, az ügyész kezdeményezte a fiú előzetes letartóztatását, szökés és elrejtőzés veszélye miatt. A fiú védője pedig óvadék ellenében kérte a szabadlábra helyezést, másrészt házi őrizet elrendelését indítványozta.  

A döntés:

"A bíróság megállapította, hogy az akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető cselekmény kiemelt tárgyi súlyú, ezért fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, így az eljárási cselekményeknél a gyanúsított jelenléte csak kényszerintézkedéssel biztosítható. Azonban azt is megállapította a bíróság, hogy a fiatalkorú rendezett családi körülmények között, állandó lakcímen, a családjával él, büntetlen előéletű, tanul és állandó munkahelye van. Magatartásával sehol nemvolt probléma. A végzés indoklása szerint mindezeket a körülményeket együttesen értékelve a szökés és elrejtőzésveszélyét a házi őrizet is képes megakadályozni, aminek eredményességét a nyomkövető eszköz tovább fokozza".

Az ítéletben azt is írják, hogy amíg a nyomkövető rákerül a fiatalra,

addig járőr útján kell ellenőrizni a házi őrizet betartását.

A házi őrizet február 15-ig tart, az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett, a végső döntést a fővárosi törvényszék fogja kimondani.

A XVII. kerületi utca egyik házának hatodik emeletén a 17 éves W. Dávid egy késsel várta a lépcsőházban a lányt. Amikor a 19 éves S. Fanni hazaért, a fiú hátulról leütötte a folyosón, egy késsel átvágta a torkát, majd elmenekült. Fanni testét egy 12 éves gyerek fedezte fel - írta a Bors.

Bűnügyi helyszínelők január 13-án Rákoskeresztúron, az Újlak utcában
Bűnügyi helyszínelők január 13-án Rákoskeresztúron, az Újlak utcában
Fotó: Mihádák Zoltán

Fanni és Dávid egy is­kolába jártak, ott ismerkedtek meg, kapcsolatukból pedig szerelem lett. A Bors szerint Fanni szakított vele, Dávid azonban képtelen volt fel­dolgozni ezt, többször is zaklatta a lányt, fenyegette is. A gyilkosság előtt még azt is megmondta a lánynak, hogyha nem kezdik újra a kapcsolatot, úgy fogja vé­gezni, mint múlt hétfőn az a másik lány az utcából, akit szintén a volt barátja gyilkolt meg.

A fiú ügyvédje, Dr. Hegedűs László a Borsnak elmondta, hogy "a férfi beismerte tettét, azonban magyarázatot nem tud adni tetteire". Orvosszakértői vizsgálatok következnek az ügyben az ügyvéd szerint.