Jenő
-3 °C
6 °C

Fidesz: Szél Bernadett nem vehet részt a Soros-tervvel foglalkozó ülésen

2018.01.15. 15:29

A Fidesz szerint Szél Bernadett és pártja, az LMP Soros György érdekeit szolgálja, ezért az ellenzéki képviselő nem vehet részt egy olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amely a Soros-tervvel foglalkozna, jelentette be Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke az MTI híre szerint. A bizottság MSZP-s elnöke szerint ez csak egy kampányszöveg, ez nem kívánságműsor. Szél Bernadett szerint Németh is tudja, hogy ez nonszensz, ráadásul szerinte be is ismerik Némethék ezzel, hogy amit az un. "Soros-tervről" mondtak, az hazugság.

Németh Szilárd arra a kérdésre, hogy milyen alapon lehet kitiltani a nemzetbiztonsági bizottság üléséről Szél Bernadettet – aki tagja a testületnek –, úgy reagált:

nincs kitiltva senki, de azon az ülésen, amelyen a Soros-terv téma lesz, az LMP-s tag nem vehet részt, mert egészen mást képvisel, mint a magyar érdek.

Németh szerint az LMP-s politikusok összevissza hazudoztak a nemzeti konzultáció alatt, mindvégig a Soros-tervet támogatták, folyamatos fúrásban voltak.

Aki pedig a Soros-tervet támogatja, aki a Soros-birodalom érdekében hoz meg döntéseket, az nem vehet részt a Soros-terv megakadályozásáról szóló nemzetbiztonsági bizottsági ülésen.

Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke az Indexnek azt mondta, ilyen természetesen nem történhet meg, ilyen feltételt nem lehet szabni, ez csak a Fidesz választási kampányfogása, és jól jellemzi a NER cinizmusát. A bizottság a magyar országgyűlés szerve és nem a Fidesz kívánságlistája, mondta. Ilyen kezdeményezést egyébként sem kapott a Fidesz részéről hivatalosan, de ha kapna is, nem venné figyelembe természetesen, "egyből az iratmegsemmisítőbe tenném".

Molnár azt is elmondta, Szél tagja a testületnek, és vele közösen már több kezdeményezésük is volt már, ahogy ez is. Szerinte erre el kell jönnie Orbán Viktornak is, és ha ez nem történik meg, és nem adnak értelmes választ a kérdésekre, akkor be kell látni végre, és ki kell mondani, hogy az egész Soros-tervezés csak politikai blöff. Az ilyen felháborító, cinikus fideszes felvetéseket pedig majd április 8-án lehet orvosolni a szavazófülkékben.

A nemzetbiztonsági bizottság ülésén Molnár szerint ki kell derülnie, hogy

van-e bizonyíték az egészre. Mert ha nincs, akkor csak egy blöff volt, és nem szólhat a választási kampány egy nem létező tervről.

Frissítés: Szél Bernadett egy Facebook-posztban reagált Németh Szilárd menetére. Azt írja:

"Németh Szilárd azt üzente: kitiltana a nemzetbiztonsági bizottságból. Pedig ő is tudja, ezt nem teheti meg. Ha mégis megteszik, minden létező jogi eszközt igénybe fogunk venni. A fideszes nagy gondolkodó persze ezzel be is ismerte, hogy minden amit az ún. "Soros-hálózatról" mondtam, az igaz.

És minden amit ők mondanak róla: hazugság.

Üzenem az uraknak: tudom, hogy fáj, hogy van a parlament egyik legfontosabb bizottságban olyan képviselő, aki dolgozik, kérdez, és nem hagyja, hogy aljas propagandává süllyesszék a nemzetbiztonságot, de nem fogom hagyni magam: ott leszek az üléseken és tovább fogok azért dolgozni, hogy minden egyes alkalommal bebizonyítsam: hazudnak".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?