Rudolf
1 °C
13 °C

Új ruhákat, új kocsikat kapnak a mentősök

2018.01.15. 13:00

Idén újabb 117 mentőautót szerez be a kormányzat - jelentette be az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálatnál tartott sajtótájékoztatóján. Balog Zoltán az MTI híradása szerint közölte, hogy tavaly, ugyancsak kormányzati forrásból 193 mentőautó beszerzéséről döntöttek, ezek közül 120 új mentőautó állt már forgalomba.

A kormány az egészségügyi béremelésen túl további 10 százalékkal megemeli a béreket az Országos Mentőszolgálatnál. Ez azt jelenti, hogy két év alatt összesen 67 százalékos béremelést kaptak a szolgálatnál dolgozók.

A miniszter az új mentős munkaruhák beszerzéséről is beszélt. Mint mondta, tavaly 1,1 milliárd forintos forrásból indítottak közbeszerzést, és ennek az első szakasza már lezárult, áprilisban 6 ezer mentő dolgozó kap majd új ruhát.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója azt mondta, a fejlesztések a kormányzatnak a mentőszolgálat dolgozói iránti tiszteletét mutatják. A jól felszerelt, kényelmes, biztonságos mentőautók, a legmodernebb mentéstechnika, az informatikai háttér, az új ruhák nem csak a gyors és hatékony munkát segítik, hanem a dolgozóknak is megadják a tiszteletet.