Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alacsonyan röpködnek az illegális bevándorlók Semjénen

2018.01.16. 17:05

Egy szabadnapos rendőr riasztotta szolgálatban lévő kollégáit azzal, hogy kállósemjéni háza fölött egy alacsonyan szálló kisrepülőt észlelt hétfőn este 19 óra körül, írja a police.hu. A helyszínre irányított rendőrök a repülőgépet egy mezőgazdasági területen landolva megtalálták. 

A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető szolgálati kutyák és hőkamerák segítségével felkutatták a terepet, ellenőrizték a környező útvonalakat és közlekedési eszközöket. Az összehangolt tevékenység eredményre vezetett: rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt.

A külföldiek a rendelkezésre álló adatok szerint illegálisan jutottak be Magyarország területére, légi úton. A külföldi állampolgárokat idegenrendészeti eljárás keretében meghallgatták, majd őrizetbe vették. 

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.