Az önkormányzat megígérte, felépült az uszoda, a gyerekek mehetnek máshova

2018.01.17. 13:53 Módosítva: 2018.01.17. 13:53

Nem tudnak a tanmedencében úszni az I. kerületi iskolás gyerekek az Oxygen Wellnessben, helyette egy másik kerületbe kell járniuk, írta a Hvg.hu, ami a lap szerint azért érthetetlen, mert a sportkomplexum felépítésénél a polgármester kifejezettem azt ígérte, és a pályázat feltételeként is az szerepelt, hogy a beruházással megoldódik a „kerületi kisiskolások úszásoktatása".

A lap újságírónője civilként próbálkozott a gyerekének időt egyeztetni, de a wellnessközpont munkatársai udvariasan elmagyarázták, hogy csak valami félreértésről lehet szó. Pontosabban 10 ezer forintért lehet napijegyet venni, 35 ezerért havi bérletet, de a gyerekek a wellnesst még így is csak 8-12 óra között használhatnák.

Ehhez képest a kerületi tulajdonú, de 25+15 évre hasznosításra átadott 8000 négyzetméteres sportkomplexum pályázati kiírásában az szerepelt a lap szerint, hogy „azt a pályázót fogják előnyben részesíteni, akinek a pályázata a tanuszoda megvalósítását tartalmazza”, és az ajánlattételi felhívás céljaként az is olvasható, hogy „a többfunkciós sportkomplexumnak úgy kell megvalósulnia, hogy az egészségmegőrzés szempontjából fontos lakossági sport, valamint a diáksport színvonalas ellátása is biztosított legyen”, idézi a kiírást Hvg.hu.

A környékbeli Lisznyai Utcai Általános Iskola két éven keresztül próbálkozott azzal, hogy a gyerekek itt úszhassanak, de a lapnak nyilatkozó iskolavezető szerint a hely már kialakításában is alkalmatlan arra, hogy gyerekek tanuszodaként használhassák. Így ők nem a 270 méterre található Oxygen Wellnessbe járhatnak, hanem - rendszerint - reggeli 7.30-as indulással a szomszéd kerületben található Császár-Komjádi uszodába.

A budavári polgármester a lapnak visszautasította, hogy ő több esetben azt állította volna, hogy - az egyébként nem önkormányzati finanszírozású -  beruházás „diákok és a tömegsport ügyét” szolgálja majd. A Hvg.hu azonban idézetekkel cáfolja, Nagy Gábor Tamás például a megnyitón azt mondta, „a létesítményben működő tanuszoda a kerületi diákok rendelkezésére áll”.

A polgármester most viszont már azt mondta a lapnak, hogy a Császár-Komjádi az iskolának felelt meg jobban.  • Hírek
  • Bankszámla