Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Újra indul a nyomozás az olcsón eladott terézvárosi paloták miatt

DBZOL20170131036
2018.01.17. 06:18

Nem fejeződik be a 2002 és 2010 közötti terézvárosi ingatlanpanama ügye februárban, a bíróság várható jogerős ítéletével – írta a Magyar Nemzet. A most tárgyalandó Andrássy út 3. és 47. alatti paloták áron áron aluli privatizációja miatt a volt MSZP-s alpolgármestert, Fürst Györgyt és tizenegy társát – valamennyien Terézváros egykori szocialista és SZDSZ-es önkormányzati képviselői – tavaly első fokon hűtlen kezelés vádjában találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék. Fürst akkor felfüggesztett börtönt kapott, a vádlottakat összesen 131 millió forint és 13 évnyi kamatainak megfizetésére közelezték.

Leporolták a paloták aktáit

A Magyar Nemzet azonban úgy tudja, eközben a Fővárosi Főügyészség újra indítja a nyomozást az évekkel ezelőtt megszüntetett, később részben mégis újraindított nyomozásoknál. Ibolya Tibor főügyész indoklása a hét ingatlannal kapcsolatban a jelenleg másodfok előtt álló ügy tárgyalásakor vetődtek fel új bizonyítékok. Hasonlóan ahhoz a két épülethez az Andrássy út 21., 23., 35. és 45. szám alatti paloták, az Anker köz 1–3., a Liszt Ferenc tér 7. és az Oktogon 4. szám alatt található épületek műemléki ingatlanok. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?