Judit
3 °C
7 °C

Az ÁSZ szerint több százezres kárt okozott a dobálás

2018.01.18. 10:11

Közleményt adott ki az Állami Számvevőszék, miután szerda délután Gulyás Márton festékkel dobálta meg az intézmény épületét. 

Azt írják, hogy műemlékvédelmi szakvéleményeket kértek a károk felmérése érdekében, "ami az első becslések szerint több százezer forintra tehető, de akár elérheti a milliós nagyságrendet is."

Az ÁSZ munkatársai a dobálás után nekiláttak a festék gyors eltávolításának, de ez nem sikerült teljesen, mert a porózus szerkezetű antik kőburkolat apró réseiben több helyen megmaradt a narancssárga festék, egyes falrészek elszíneződtek, valamint az épület vakolata több helyen megrongálódott.

A közlemény szerint vizsgálják a további jogi lépések szükségességét az ügyben.

Gulyás Márton a dobálással tiltakozott az ellen, hogy az elvileg független pénzügyi felügyeleti szerv gyanúsan a választási kampány előttre időzítve szabott ki bírságot több ellenzéki pártra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?