Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy ember megfagyott, egy súlyosan megsérült Egerben

2018.01.18. 20:32

„Megyénkben valamennyi hajléktalanszálló teljes kapacitással működik. Egerben pótágyakat is elhelyeztek, hogy mindenki találjon menedéket a fagyos napokon. Sajnos, ennek ellenére fagyhalálról kaptunk hírt" - írja a Heol.hu.

A lap értesülései szerint szerda reggelre egy ember megfagyott a Lajosvárosban, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett a Berva lakótelepen. Az egri hajléktalanszálló vezetője a Heolnak azt mondta, tud az esetekről: a kihűlt áldozatról elmondta, kerülte a hajléktalanszállót, hiába kérték többször, hogy legalább a hidegebb napokra menjen be. A lakótelepen súlyosan megsérülő emberről pedig azt mondta, későn vették észre a kint éjszakázó embert, így fagyási sérüléseket szenvedett. Ő az egri kórházban van jelenleg.

Hozzátette, hogy most a hideg napokra teljesen megtelt a szálló, pótágyakat is kellett beállítani. Olyanok is bementek éjszakára most, akik egész évben kerülik a szállót. A Caritas konyhán napi 50 adag meleg étellel várják a rászorulókat, napközben pedig szociális munkások dolgoznak a településen, a helyi Vöröskereszt pedig zsíros kenyeret és meleg teát oszt.