CÖF-díjátadó: az ellenzék ellenség lett, érik a Békemenet

D NOE20180119041
2018.01.19. 22:58

Rövidhírben is beszámolt az MTI a CÖF-CÖKA Szellemi honvédelemért díj átadásáról, de érdemes volt megvárni a beszédeket részletező, terjedelmesebb tudósítást.

Ebből ugyanis kiderült, hogy az ellenzék a választások közeledtével ellenség lett, és már nagyon érik egy újabb Békemenet.

Pár erősebb, megfontolandó mondat:

  • Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, hogy Magyarország és Európa sokat köszönhet a szellemi honvédőknek. "A többi között rajtuk múlik, hogy az Európai Unió zászlaját továbbra is a kék alapon látható 12 csillag díszíti, vagy zöld színű lesz néhány félholddal." Rétvári államtitkár szerint ha a szellemi honvédők aktívabbak lettek volna az elmúlt száz évben, távol tarthatták volna az országot a katasztrofális területveszteséggel végződő első világháborútól, a második világháborúban bekövetkező német megszállástól, majd a kommunizmustól.
  • Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a szellemi honvédelem soha nem volt fontosabb, mint ma, amikor a honvédők azokkal állnak szemben, akik az Európai Uniót a népek olvasztótégelyévé akarják alakítani. "Ma az a tét, hogy a globalizáció legyőzi-e a nemzetállamot, ugyanis az országgyűlési választás közeledtével az ellenzékből lett ellenségek újra szervezkednek, és a Soros féle pénzhatalmasok a világuralom megszerzésére törnek."
  • Csizmadia szerint ebben a helyzetben a 2018-as választás évtizedekre kijelöli a nemzet sorsát, és megakadályozhatja, hogy teret nyerjen az ultraliberalizmus, amelynek vezére Soros György.
  • Fricz Tamás, a CÖKA kuratóriumi tagja úgy vélekedett, hogy a XXI. században a nemzetállam és a globális rend áll szemben egymással. Az egyik oldalon a globalista koncepciót képviseli a többi között az Európai Bizottság, a német kancellár és a francia elnök, a másik oldalon az európai kultúra megőrzését a zászlajára tűző tábor áll, élen a visegrádi együttműködés országaival - mondta a politológus.
  • A találkozót videoüzenetben köszöntötte Bayer Zsolt. A publicista szerinte 2018-ban újra sorsdöntő időszakban kerül sor a választásra, amelynek nyomán talán örökre eldőlhet Magyarország sorsa. A közép-európai ellenállás vezető ereje Magyarország, a magyar kormány és a magyar miniszterelnök - figyelmeztetett Bayer.
  • Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a határon túli magyarok választójogának megvonására vonatkozó aláírásgyűjtésével alapjogot sért, ezért alkotmányellenes a kezdeményezése.
  • Stefka István, a pestisracok.hu portál lapigazgatója, a Békemenetek egyik szervezője azt mondta, hogy érik a Békemenet, mert "addig rángatják az oroszlán bajszát, amíg el nem indul". A külföldi ultraliberálisok szövetkeztek magyarországi kiszolgálóikkal, az "ötödik hadoszloppal", hogy illegitimálják az országgyűlési választást - mondta Stefka István.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott rendezvényen a Szellemi honvédelemért díjakat a lengyel Gazeta Polska Klubok képviseletében a szervezet elnöke, Ryszard Kapuscinski, Lengyel Attila, a Civil Összefogás Fórum Miskolc Klub vezetője és Barsi Balázs ferences szerzetes vehette át.

(Borítókép: Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖKA szóvivője átadja a Szellemi honvédelemért díjat Lengyel Attilának, a CÖF miskolci klubja vezetőjének. MTI Fotó: Bruzák Noémi)