Erzsébet
1 °C
4 °C

Ma Budai Gyula volt a soros a sorosozásban

2018.01.20. 13:07 Módosítva: 2018-01-20 14:19:00

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy februárban terjessze a parlament elé a "Stop Soros" törvénycsomagot, hogy az Országgyűlés tárgyalni tudja azt, mondta Budai Gyula. A fideszes országgyűlési képviselő szerint még egy nap sem telt el a törvénycsomag társadalmi vitára bocsájtása óta, de a "Soros-szervezetek" már támadják azt. Budai szerint az kiabál, akinek a háza ég, valószínűleg a "Soros-szervezetek" magukra ismertek, mint bevándorlást szervező, migrációt segítő tömörülések.

Mint megírtuk, jogilag nagyjából értelmezhetetlen az a törvénytervezet, amit olyan gyorsan szült meg a kormány, hogy még az elütéseket sem sikerült kijavítani benneA "tömeges migrációt propagáló, külföldről támogatott szervezetekről", a rájuk kivetett büntetőilletékről és az "idegenrendészeti távoltartásról szóló" törvényjavaslat-csomaggal a kormány azt szeretmé, hogy

  • a "tömeges migrációt propagáló, külföldről támogatott szervezetek" regisztrálják magukat,
  • nyilvánosan adjanak számot a tevékenységükről,
  • fizessenek egy csomó pénzt az államkasszába,
  • az ezeket a szervezeteket segítők pedig nem mehetnének oda a határhoz, sőt, akár Magyarország egész területéről kitilthatók lennének.

Világos az is, hogy  a kormányzat ezúttal is azokat a szervezeteket szeretné a megbélyegezni és csuklóztatni, amelyeket a politikai propagandában évek óta összekapcsol az illegális migrációval és Soros Györggyel. A javaslat ellen 24  civil szervezet közösen lép fel. Móra Veronika, az Ökotárs igazgatója azt mondta: a tervezet hazug, önkényes és kártékony már a címében is, mert nem arról szól, amiről elvileg szólna, hanem arról, hogy eltántorítsa az embereket a közügyek intézésétől. A civil szervezetek pozitív kampányt indítanak, amiben azt szeretnék megmutatni: mi mindenben segítenek ezek a civil szervezetek azokon, akik az államtól nem kapnak elegendő figyelmet.

Budai Gyula szombaton azt mondta: hazudnak a civil szervezetek, mert nem igaz, hogy a törvénycsomag valamennyi civil szervezetre vonatkozik. Kizárólag "a bevándorlást szervező", "finanszírozó", "a migrációt elősegítő szervezeteket" érinti. Ha az érintett szervezetek nem regisztrálják magukat, szankciókra számíthatnak, mondta Budai.

Az MSZP szombaton bejelentette: S top Oligarcha néven egy olyan törvénycsomagot nyújt a parlament elé, amely 75 százalékos különadót vetne ki az "elmúlt nyolc év harácsolóira".  A szocialisták javaslata három törvénymódosításból áll: az első kettő "az elmúlt nyolc év harácsolóinak elszámoltatásáról és az extraprofit visszaszerzéséről szól", a harmadik pedig garantálja, hogy a jövőben "ne történhessenek ilyen galádságok, bárki is kormányozza az országot" - mondta  Harangozó Tamás,  az MSZP politikusa. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?