Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálra szurkálta idős apját egy tornyospálcai férfi

2018.01.20. 20:41

A rendőrök  gyanúsítottként hallgatták ki azt a 36 éves tornyospálcai férfit, aki január 20-án, szombaton tornyospálcai otthonában előzetes szóváltás nélkül egy késsel több esetben megszúrta az édesapját, írja a rendőrség.

A 64 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrök a gyanúsítottat emberölés gyanúja miatt őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az ügyészségnél.

A rendőrség már folytatott büntetőeljárást mostani gyilkosság gyanúsítottja ellen. Ezt a rendőrség szóvivője mondta el az MTI kérdésére. Az MTI információi szerint a férfi 2003 augusztusában a barátnőjét ölte meg. A rendőrségi szóvivő a korábbi esetről azt mondta, az eljárás jelenlegi szakaszában - nyomozati érdekből - bővebb tájékoztatást egyenlőre nem adhat.

Az MTI információi szerint a gyanúsított 2003-ban a barátnőjét ölte meg: az akkor 22 éves férfi féltékeny volt rá, gyakran bántalmazta, majd elhatározta, hogy megöli. A 21 éves kisvárdai nőt augusztus 17-én, egy diszkózást követően, elcsalta egy elhagyatott helyre és ott rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele.

A férfit - az orvosszakértői vélemény szerint kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel - 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el. A blikk.hu szerint a férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték.