3 településen lesz ma időközi önkormányzati választás

2018.01.21. 07:50

Három településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Szentlőrinckátán és Gerényesen polgármestert, Nemeskisfaludban településvezetőt és képviselő-testületet is választanak, írja az MTI.

A Pest megyei Szentlőrinckátán a korábbi független polgármester lemondása miatt van szükség időközi választásra. A polgármesteri tisztségért hat jelölt indul, közülük öten függetlenként, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben 1531 választásra jogosult szerepel.

Az észak-baranyai Gerényesen szintén polgármester-választást tartanak, mert a község korábbi független vezetője tavaly októberben lemondott. A polgármesteri tisztségre csak az októberben lemondott polgármester pályázik, ezúttal a Lendülettel Magyarországért párt színeiben. Gerényes választói névjegyzékében 183-an szerepelnek.

A Somogy megyei Nemeskisfaludban azért rendeznek időközi választást, mert a képviselő-testület tavaly ősszel feloszlatta magát. A polgármesteri székért három független jelölt indul, a négy képviselői helyre nyolc, szintén független jelölt pályázik, hárman tagjai voltak az előző testületnek. A választáson mintegy 80 választópolgár voksolhat.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.