Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rogán szerint Soros elsők között kaphat távoltartási végzést

2018.01.21. 08:17

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorának adott interjút, és pörgette meg újra a kormány új Stop Soros nevezetű valamijét.

Az interjúban olyanokat mondott az MTI szerint, mint:

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz

Rogán elmondta, hogy aki ilyen tevékenységet végez "legyen az a Helsinki Bizottság, vagy más", a "Stop Soros" törvénycsomag hatálya alá fog esni. És valószínűleg úgy lesz, hogy a magyar hatóságok az ügyészségnek fognak javaslatot tenni, hogy vizsgálják meg egyes, magukról önbevallást nem adó szervezetek tevékenysége ebbe a körbe tartozik-e.

Rogán Antal szólt arról is, a "Stop Soros" törvénycsomag parlamenti elfogadása után

senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, amennyiben nem hagyja abba a bevándorlás finanszírozását.

Majd megismételte a kormány három ötletét, amivel távol tartanák azokat, akik "a bevándorlás propagálásával, szervezésével foglalkoznak, akik megpróbálnak migránsokat behozni Magyarországra és akik őket finanszírozzák". Az egyik ötletükre, ami arról szól, hogy a külföldről nagyobb támogatást kapó szervezetek külföldről kapott támogatásának egyszerűen csak elvennék a negyedét (nem 24%-át, vagy 26%-át, hanem 25%-át, hiszen, mert csak), azt mondta:

az mégse jó dolog, hogyha a magyarok valamit nem akarnak, akkor külföldi pénzből megcsinálják azt.

Rogán szerint akinek nem tetszik ez az új kormányzati ötlet, az mind Soros-terven dolgozik és a kormányt akarja eltávolítani.

Ha Soros György pénzügyi tevékenysége veszélyt jelent, akkor azoké is, akik az ő pénzét erre a célra itt Magyarországon szétosztják

- mondta még.

Pintér Sándor belügyminiszter legutóbb azt mondta, Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet.