Rogán szerint Soros elsők között kaphat távoltartási végzést

2018.01.21. 08:17

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorának adott interjút, és pörgette meg újra a kormány új Stop Soros nevezetű valamijét.

Az interjúban olyanokat mondott az MTI szerint, mint:

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz

Rogán elmondta, hogy aki ilyen tevékenységet végez "legyen az a Helsinki Bizottság, vagy más", a "Stop Soros" törvénycsomag hatálya alá fog esni. És valószínűleg úgy lesz, hogy a magyar hatóságok az ügyészségnek fognak javaslatot tenni, hogy vizsgálják meg egyes, magukról önbevallást nem adó szervezetek tevékenysége ebbe a körbe tartozik-e.

Rogán Antal szólt arról is, a "Stop Soros" törvénycsomag parlamenti elfogadása után

senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, amennyiben nem hagyja abba a bevándorlás finanszírozását.

Majd megismételte a kormány három ötletét, amivel távol tartanák azokat, akik "a bevándorlás propagálásával, szervezésével foglalkoznak, akik megpróbálnak migránsokat behozni Magyarországra és akik őket finanszírozzák". Az egyik ötletükre, ami arról szól, hogy a külföldről nagyobb támogatást kapó szervezetek külföldről kapott támogatásának egyszerűen csak elvennék a negyedét (nem 24%-át, vagy 26%-át, hanem 25%-át, hiszen, mert csak), azt mondta:

az mégse jó dolog, hogyha a magyarok valamit nem akarnak, akkor külföldi pénzből megcsinálják azt.

Rogán szerint akinek nem tetszik ez az új kormányzati ötlet, az mind Soros-terven dolgozik és a kormányt akarja eltávolítani.

Ha Soros György pénzügyi tevékenysége veszélyt jelent, akkor azoké is, akik az ő pénzét erre a célra itt Magyarországon szétosztják

- mondta még.

Pintér Sándor belügyminiszter legutóbb azt mondta, Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet.