Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aszad a terrorizmus támogatásával vádolja Törökországot

2018.01.21. 16:44

Szíriai elnöke elítélte az országban lévő kurd fegyveresek elleni török támadást és a terrorizmus támogatásával vádolta meg Törökországot, írja az MTI. Hasonló az álláspontja Iránnak is, ami a török behatolás azonnali leállítását követelte.

A török haderő több napos előkészítő légi és tüzérségi csapások után vasárnap szárazföldi hadseregét is elindította Afrín városa és környéke ellen, amelyet kurd fegyveresek foglaltak el iszlamista szélsőségesektől 2016-ban. Ankara ellenzi a kurd fegyveresek jelenlétét határai közelében, és 30 kilométerre akarja eltávolítani őket onnan.

Bassár el-Aszad szerint a török agresszió Afrín városa ellen egy újabb példája annak, hogy Törökország politikája főként a terrorizmus segítésén alapul. A szíriai elnökkel Irán is egyet értett, előbbi pedig köszönetet is mondott Teherán támogatásáért a terrorizmus elleni harcban.