Évekig feküdt egy hulla a kisvárdai társasházban, mégsem vette észre senki

2018.01.22. 07:15

Éppen műszakból jöttem haza, amikor nagy zörgés hallatszott a lépcsőházban: a zárat törték fel, mert az ajtó belülről volt kulcsra zárva. Amikor felértem az emeletre, éppen bejutottak a lakásba. Csak annyit hallottam, hogy egy női hang felkiált: „Úristen, egy néger hulla van a lakásban!”

- így mesélte el Viktor a Blikknek azt, amikor a kisvárdai társasház egyik lakásában egy több éve ott lévő holttestet fedeztek fel. A holttest a szomszédjáé volt, akit egy ideje már nem látott Viktor, mégsem fogott gyanút. Pedig azt látta, hogy az elhunyt levelei felgyűlnek a postaládában, sőt, Viktor még át is nézte ezeket a leveleket, mégsem szólt a hatóságoknak.

A Blikk szerint az elhunyt férfi egy volt rendőr, B. Tamás, akit 2008 decemberében nyolc év börtönre ítéltek, amiért édesanyját egy húsbárddal kivégezte ugyanabban a lakásban, ahol múlt héten szerdán megtalálták földi maradványait. Az anyagyilkos exzsaru akkor azt vallotta: tévézés közben vált egyre idegesebbé egy korábbi vita miatt édesanyjára, ezért nyúlt végül a bárdhoz.

A halottra végül a lakás tulajdonosa – az exrendőr egykori élettársa – bukkant rá. A holttest a házban élő lakók szerint akár több éve is ott lehetett már. Ám mivel a bejárati ajtót korábban újabbra cserélték, így a hullaszag nem terjedt szét a lépcsőházban mindaddig, amíg az ajtót ki nem nyitották - írja a lap.