Reagált a vádakra Szél tanácsadója

2018.01.22. 08:50 Módosítva: 2018.01.22. 11:35

Pénteken írtunk arról, hogy Szél Bernadett LMP-s társelnököt Németh Szilárd fideszes politikus "eltanácsolta" a nemzetbiztonsági bizottság üléseitől, a közmédia szerint ugyanis a migrációs válság közepén egy olyan külsős szakértő-munkatársat jelölt a bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel. Szél Bernadett már reagált az esetre, hétfőn azonban a párt szakértője is megszólalt az ügyben és elmondta, továbbra is segíti Szél munkáját, az elmúlt napokban megjelent anyagok vonatkozásában pedig megtette a szükséges jogi lépéseket.

Mint írta, a "Fidesz-KDNP politikusai és a propagandamédia" olyan hamis állításokat tett, melyektől függetlenül személye egyértelműen beazonosíthatóvá vált, ezért kívánt közleményben reagálni ezekre. A közleményből kiderült, valóban kabuli születésű, de 1990-től, 4 éves kora óta Magyarországon él, 2003 óta pedig magyar állampolgár is.

Kiemelte, hogy Gödöllőn rendszeres fellépője volt a nemzeti ünnepek megemlékezéseinek, dolgozott a Demokrácia Központ Közalapítványnál, a Terror Háza Múzeumot működtető Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnál, melynek Schmidt Mária a főigazgatója, valamint a Balog Zoltán vezette Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottságnál is, melynek ülésein rendszeresen részt vett, emellett pedig számos alkalommal végzett tolmácsolási tevékenységet a Magyar Honvédségnek és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak is.

Az LMP országgyűlési frakciójának 2017. júniusa óta ad külpolitikai ügyekben tanácsokat, a nemzetbiztonsági bizottság munkájában ugyanakkor nem vett részt, mivel az átvilágítása eredménye negatívan zárult, ez azonban nem jelenti azt, hogy személye nemzetbiztonsági kockázatnak minősülne. Emellett arra is kitért, hogy a korábbi híresztelésekkel szemben a MigSzol-lal soha semmilyen jogviszonyban nem állt.

Végül elmondta, Szél Bernadett munkáját a továbbiakban is segíteni fogja, az őt ért támadásokkal kapcsolatban pedig megtette a szükséges jogi lépéseket.  • Hírek
  • Hírek