Sára, Márió
-6 °C
2 °C

A DK minimálbért, a Jobbik több figyelmet ígér a szabadidősportra

2018.01.23. 13:42

Gőzerővel folyik a kampány, most a DK és a Jobbik is tett egy ígéretet azzal kapcsolatban, hogy mit tesznek, ha az idei választások után kormányra kerülnek.

  • A DK az ígéri, hogy a minimálbérre emelik a közmunkások fizetését, mert szerintük - Lázár János állításával ellentétben - a jelenlegi közmunkaprogram nem segíti az emberek elhelyezkedését a versenyszférában. (MTI)
  • A Jobbik ezzel szemben azt közölte a mai sajtótájékoztatóján, hogy stadionépítések helyett a szabadidősportra helyeznék a hangsúlyt, többek között azzal érvelve, hogy a a magyar a legelhízottabb nép Európában, a labdarúgó NBI. nézőszáma folyamatosan csökken, egyre több a légiós, a válogatott szenved és az elmúlt 8 évben stadionokra költött 218 milliárd forint ötödéből 2000 bárki számára hozzáférhető sportlétesítményt lehetne építeni. (MTI)
  • Mindeközben Rétvári Bence bejelentette, hogy 2019-ben Stadler KISS emeletes vonatok fognak járni a váci vasútszakaszon.
  • A Párbeszéd pedig bejelentette, hogy majd a Karácsony Gergely vezette kormány visszaadja az iskolákat a helyi közösségeknek, amelyektől korábban a Fidesz megfosztotta őket.