Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Előzetesbe került az Újlak utcai 17 éves késelő

2018.01.24. 08:53 Módosítva: 2018-01-24 08:59:27

Január 15-én csak házi őrizetbe helyezte az elsőfokú bíróság azt a 17 éves fiút, aki a gyanú szerint halálra késelte 19 éves volt barátnőjét. Az ügyészség fellebbezésére a Fővárosi Törvényszék azonban jogerősen úgy döntött, hogy a gyilkosság társadalomra veszélyessége már önmagában is felveti a gyanúsított szökésének veszélyét, ezért egy hónapra elrendelte W. Dávid előzetes letartóztatását, amit javítóintézetben kell végrehajtani.

Mint ismert, a fiatal fiú egy, az Újlak utcában pár nappal korábban történt kettős gyilkosság és öngyilkosság hírére határozta el, hogy végez korábbi barátnőjével, S. Fannival, aki nem akarta újrakezdeni kapcsolatukat. W. Dávid együtt evett egy kifőzdében a lánnyal, majd hazáig kísérte, és a lépcsőházban halálra késelte.

Ezután egyedül csatangolt az utcákon és öngyilkosságra készült. A szüleit felhívta, és elmondta, hogy mit tett. Ők mentek érte és akarták bevinni a rendőrségre, de mikor hazaértek a fiúval, a rendőrség már várta őket. W. Dávid meghallgatásán beismerő vallomást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?