Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Viperával verték a hatvani diákot, a tesitanára védte meg

2018.01.25. 10:32

Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség két férfi ellen, akik októberben megtámadták az egyik városi iskola 18 éves diákját. A diákot teleszkópos fémbottal, utcai nevén viperával is ütötték, de a tesitanára ezután elzavarta a támadókat.

Az ügyészség közleménye szerint egy iskolán kívüli tesiórát tartottak az egyik hatvani középiskolában. Az óra után a tanár meghívta fagyira az osztályt, ekkor kötött bele az egyik tanulóba egy férfi, akit korábbról ismert. A beszólogatások először verekedés nélkül értek véget, de a kötekedő fiú testvére is megjelent, aki többször megütötte a 18 éves diákot. Ekkor beavatkozott a tesitanár, de először nem sikerült leszednie a támadót a diákjáról.

Ezután hajtott be a térre személygépkocsijával a két addigi támadó harmadik testvére,, aki észlelve a dulakodást kiugrott az autójából, és egy fémből készült teleszkópos bottal - úgynevezett viperával - öccse megsegítésére indult. Az idősebb vádlott megpróbálta a bottal leütni a védekező diákot, de ő az alkarjával hárította a fejére irányzott ütést, amitől a vipera a földre esett. A tanítványát mindvégig bátran védelmező pedagógus csak ezt követően tudott véget vetni az erőszaknak. A vádlottak a tanár felszólítását követően szitkozódva és fenyegetőzve ugyan, de távoztak a helyszínről. A két verekedő testvér ellen garázdaság és fegyverrel elkövetett garázdasággal vádolják.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Police.hu

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az I. rendű vádlottal szemben pénzbüntetést, míg a II. rendű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és annak próbaidejére rendelje el a viperával támadó fiatalember pártfogó felügyeletét is.