Aliz
6 °C
14 °C

A Momentum felfestette az epekövesek lábnyomait, a rendőrök gyorsan megjelentek

2018.01.26. 10:14

Éjszaka a Kossuth téren és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál akciózott a Momentum. A Hvg.hu megörökítette videón az este történéseit, amelynek utolsó felvonása a rendőrök intézkedése volt.

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője azt mondta a videón, hogy az akcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, milyen hosszúak a kórházi várólisták. Epekő miatti beavatkozásra átlagosan 89 napot kell várni, a Momentum pedig megmutatta, hogy ha az emberek sorba állnának fizikailag, a sor az Emmi épületétől a Parlamentig tartana.

Amikor a momentumosok a lábnyomok felfestésével az Emmihez értek, megjelentek a rendőrök. Hajnal jelezte, hogy lemoshatóak a lábynomok, ezt meg is mutatta, vagyis nem követtek el rongálást. Ám a videó szerint a rendőrök azt magyarázták, hogy a garázdaság felmerülhetz.

Az ügyet a BRFK fogja vizsgálni, és az egyik intézkedő rendőr jelezte is Hajnalnak, hogy az eset

a politikai felhang miatt prioritást fog élvezni.

Ez azt jelenti, hogy gyorsan ki fogják vizsgálni. Hajnal ezután jelezte, hogy véget ért az esemény.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?