Aliz
6 °C
14 °C

Testével védte a riportertől a menekülő fideszes polgármestert

2018.01.26. 10:53

Azt már megszokhattuk elsősorban a fideszes politikusoktól, hogy a nekik kellemetlen kérdésekre nem válaszolnak. Új szint, hogy most már a menekültügyben sem akarnak válaszolni.

Bácskai János, Ferencváros fideszes polgármestere legalábbis inkább menekülőre fogta, amikor a HírTV riportere akart kérdéseket feltenni neki.

Csütörtökön a ferencvárosi képviselő-testület határozatot alkotott a Soros-terv, ileltve az úgynevezett bevándorlásszervező irodák elutasításáról. A fideszesek mellett a jobbikos képviselő támogatta a javaslatot. A szocialista Pál Tibor tényadatokat kért számon a polgármesteren: "Ferencvárosba hány migráns költözött már?". Bácskai azt válaszolta: "Hivatalosan semmiféle jelzés nem érkezett semmilyen szervezettől, hogy adott esetben – Pál Tibor szóhasználatával – migráns illetőségű személyt helyezne el."

A ferencvárosi szociális intézmény beszámolója viszont másról árulkodik. A képviselő-testület által is tárgyalt dokumentum szerint az intézmény területén 2016-ban 5 integrációs szerződéssel rendelkező személy, illetve család lakott, valamint további három emberrel tartottak kapcsolatot másik kerületi lakcímmel. Erről kérdezte volna a HírTV riportere Bácskait, ám a polgármester nem állt meg nyilatkozni.

A polgármester munkatársa, egy hölgy a testével védte a polgármester, lökdöste a riportert, és azt mondta, ő is csak a munkáját végzi. A polgármester bár nyilatkozni nem akart, egy, a riporter öltözködést bíráló megjegyzésre azért futotta: "Lila ingben Ferencvárosba szerintem nem, nem ildomos jönni. Ferencvárosnak zöld a színe".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?