MSZP: Soros György butaságokat beszél

2018.01.26. 08:20

Egy választási kampányban minden elképzelhető, az is, hogy a Fidesz helyett az MSZP kezdi teli szájjal szidni Soros Györgyöt. A szocialista reakció persze várható volt azok után, hogy Soros György a davosi Világgazdasági Fórumon azt mondta újságíróknakszerinte Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit, a maffiaállam tökélyre fejlesztése miatt pedig ismét minden esélye megvan arra, hogy újraválasszák.

A Soros-nyilatkozatra a szocialisták közül elsőként Kunhalmi Ágnes budapesti elnök reagált a Facebookon

A Fidesz szerint Soros vette meg az MSZP-t, Soros szerint a Fidesz. Ezek szerint valamit jól csinálunk. Soros egy dolgot tehet: Karácsony Gergelyre szavaz. <3>

Az MSZP közleményében azt írta péntek reggel: "Ha valaki, hát Soros György pontosan tudhatná, milyen nehéz védekezni egy alaptalan hazugság ellen. Ezzel szemben tény, hogy eddig 47 képviselőjelöltünket visszaléptettük, és partnereinkkel létrehoztuk a Változás Szövetségét a Fidesz bukásának érdekében. Az MSZP tehát komoly árat fizetett a kormányváltásért. Ezek után persze lehet még vádaskodni, de ez ugyanolyan mese, mint a nem létező Soros-terv."

A szocialisták szerint Soros butaságokat mond:

Mi mindig azt mondtuk, hogy Soros Györgynek nincs mindenben igaza. Mostani nyilatkozatában a Fideszt illetően igaza van, az MSZP-ről butaságokat mond.

Az MSZP hozzátette, hogy "a Fidesz kampánya egyetlen emberről szól, Soros Györgyről, a mi programunk pedig minden magyar jövőjéről."

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő az ATV-nek nyilatkozott. Nem tudjuk, ő mit olvasott, de Soros szerinte nem kifejezetten az MSZP-ről, hanem a szociáldemokrata pártról és a feltörekvő kispártokról beszélt A szocialisták országgyűlési képviselője úgy véli, valamit jól csinálnak, ha a Fidesz szerint Soros, az üzletember szerint pedig a kormánypárt vette meg őket. Arra a kérdésre, hogy az MSZP vezérkarán kívül ki mást érthetett Soros György megvásárolt szociáldemokrata vezetők alatt, Harangozó Tamás kitérő választ adott.