Judit
2 °C
7 °C

MSZP: Soros György butaságokat beszél

2018.01.26. 08:20

Egy választási kampányban minden elképzelhető, az is, hogy a Fidesz helyett az MSZP kezdi teli szájjal szidni Soros Györgyöt. A szocialista reakció persze várható volt azok után, hogy Soros György a davosi Világgazdasági Fórumon azt mondta újságíróknakszerinte Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit, a maffiaállam tökélyre fejlesztése miatt pedig ismét minden esélye megvan arra, hogy újraválasszák.

A Soros-nyilatkozatra a szocialisták közül elsőként Kunhalmi Ágnes budapesti elnök reagált a Facebookon

A Fidesz szerint Soros vette meg az MSZP-t, Soros szerint a Fidesz. Ezek szerint valamit jól csinálunk. Soros egy dolgot tehet: Karácsony Gergelyre szavaz. <3>

Az MSZP közleményében azt írta péntek reggel: "Ha valaki, hát Soros György pontosan tudhatná, milyen nehéz védekezni egy alaptalan hazugság ellen. Ezzel szemben tény, hogy eddig 47 képviselőjelöltünket visszaléptettük, és partnereinkkel létrehoztuk a Változás Szövetségét a Fidesz bukásának érdekében. Az MSZP tehát komoly árat fizetett a kormányváltásért. Ezek után persze lehet még vádaskodni, de ez ugyanolyan mese, mint a nem létező Soros-terv."

A szocialisták szerint Soros butaságokat mond:

Mi mindig azt mondtuk, hogy Soros Györgynek nincs mindenben igaza. Mostani nyilatkozatában a Fideszt illetően igaza van, az MSZP-ről butaságokat mond.

Az MSZP hozzátette, hogy "a Fidesz kampánya egyetlen emberről szól, Soros Györgyről, a mi programunk pedig minden magyar jövőjéről."

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő az ATV-nek nyilatkozott. Nem tudjuk, ő mit olvasott, de Soros szerinte nem kifejezetten az MSZP-ről, hanem a szociáldemokrata pártról és a feltörekvő kispártokról beszélt A szocialisták országgyűlési képviselője úgy véli, valamit jól csinálnak, ha a Fidesz szerint Soros, az üzletember szerint pedig a kormánypárt vette meg őket. Arra a kérdésre, hogy az MSZP vezérkarán kívül ki mást érthetett Soros György megvásárolt szociáldemokrata vezetők alatt, Harangozó Tamás kitérő választ adott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?