Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A rendőrség lefoglalta egy 16 éves aktivista számítógépét

2018.01.26. 10:51

Egyelőre nem tudni, miért látogatta meg a rendőrség Rékasi Károly és Détár Enikő 16 éves gyermekét, de R. Zsigmond csütörtökön este nyilvános posztban írta rá, hogy a rendőrök megvárták, amíg az édesanyja egyedül lesz otthon, akkor "tört rá" négy rendőr, és elvitték a számítógépét.

Azért is különös az eljárás, mert R. szerint felháborító, ami ebben az országban van, és azt írja, nem hagyja magát az elnyomó rezsim ellen.

A beírás úgy kap értelmet, ha figyelembe vesszük, hogy R. a múlt pénteken részt vett és fel is szólalt a diáktüntetésen.

A rendőrség nem segített egyelőre abban, hogy kiderüljön, a tüntetéssel vagy mással kapcsolatban zajlik-e a nyomozás, csak annyit írtak, hogy a nyomozási szakaszra való tekintettel, nem adhatnak tájékoztatást.

Megkeresésére – tekintettel a büntetőeljárás nyomozási szakaszában a sajtónak adandó tájékoztatásról szóló 26/2003. (VI. 26.) BM-IM együttes rendelet 4. § (4)-ben foglaltakra, amely szerint „A nyomozó hatóság - a 6. §-ban meghatározott kivétellel - nem adhat olyan tájékoztatást, amelynek során a gyanúsított, a sértett, a tanú, valamint a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik.” – nem áll módomban tájékoztatást adni.