Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Melegen indul, havazással zárul a jövő hét

2018.01.28. 15:59

A következő napokban többször lesz erős a szél, de marad az enyhe időjárás, többfelé 10 fok feletti maximumokkal. A hét második felében újra téliesebbre fordul az idő, hideg lesz és havazhat is - ez látszik az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap küldött el az MTI-nek.

  • Hétfőn köddel indul majd a nap, de a ködfoltok feloszlása után általában napos idő valószínű.  Csak északkeleten lesz eleinte még több a felhő, és ott reggel, délelőtt kisebb eső még előfordulhat, máshol nem valószínű csapadék. Megélénkül, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön időnként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul, de a szelesebb helyeken 5 fok is lehet. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő.
  • Kedden a többórás napsütés mellett helyenként előfordulhat futó zápor. A szél megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. A nappali maximumok 8-13 fok között alakulnak.
  • Szerdán többnyire közepesen felhős lesz az ég, délen várható a több napsütés. Estig nem valószínű csapadék, este azonban az északi megyékben gyenge eső már előfordulhat.  A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 4-11 fok között várható.
  • Csütörtökön, február első napján erős lesz a szél és többfelé várható csapadék: estig eső, estétől azonban előbb a Dunántúlon, majd a főváros tágabb környékén is egyre több helyen várható havas eső, hó. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. Napközben 6-12 fokig melegszik a levegő.
  • Pénteken eleinte többfelé, majd egyre inkább csak délkeleten várható csapadék: eső, havas eső, hó vegyesen. A szél erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 2, a maximumhőmérséklet 2-6 fok között alakul.
  • Szombaton is  erős lesz a szél. Felhős idő várható helyenként záporral, hózáporral. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet 1-6 fok között valószínű.
  • Időnként vasárnap is erős lesz a szél. Elszórtan várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a maximumhőmérséklet 2-8 fok között alakul.