Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

ATV főmunkatársa: Parlament: rendkívüli ülés: a Fidesz nem lesz ott

2018.01.29. 13:39

Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár a Times of Malta című lapban megjelent interjúban azt mondta: Magyarország nem fogadja el az uniós áthelyezési kvótát, de csak tavaly is befogadott 1300 menekültet. („1294 menekültet kellett befogadnunk az országba"). Az ellenzéki pártok reagáltak is a dologra: az egész menekültellenes kampányról bebizonyosodott, hogy nem szólt másról, mint a Fidesz szavazóinak becsapásáról, mondják.

A Jobbik végül elkezdett aláírásokat gyűjteni az ellenzéki pártoknál, hogy rendkívüli parlamenti ülésen tárgyaljanak ezekről a befogadott menekültekről. Az aláírások összejöttek, mivel az MSZP-s és LMP-s képviselők is támogatták.

Az ATV, illetve, sőt, az ATV főmunkatársa most úgy értesült, hogy "a Fidesz parlamenti frakcióvezetője napirend előtt felszólal holnap a rendkívüli parlamenti ülésen, de utána hazamennek" - írja az Atv.hu-n az ATV főmunkatársa, és hozzáteszi: "Fideszesek és kereszténydemokrata honatyák nem lesznek ott, így a T. Ház határozatképtelen lesz. Orbán Viktor mindeközben Bécsben Kurz kancellárral tárgyal a bevándorláspolitikáról".

Az ATV főmunkatársa már korábban úgy értesült, hogy Gulyás Gergely állítólag azt mondta, hogy a fideszesek részvétele ezen az ülésen bizonytalan, de most az ATV főmunkatársa arról is értesült, hogy biztosan nem maradnak ott a fideszesek, sőt, az ATV főmunkatársa arról is tudomást szerzett, hogy Gulyás Gergely felszólal az ülés előtt, napirend előtt, és végül egyedül ő marad ott.

"Aztán pedig elmegy, nem szavazza meg a napirendet. Napirend elfogadása hiányában pedig a pulpituson ülő levezető elnöknek be kell rekesztenie a parlamenti ülést. Így az ellenzék által várt bevándorláspolitikai, a biztonságos nyugdíjrendszerről, illetve a közszolgálati tisztviselők bérrendezéséről szóló vita elmarad. De napirend előtt vagy a napirend utáni felszólalásaikban ők is felszólalhatnak" - írja az ATV főmunkatársa.