Hiller kizár mindenféle együttműködést a Jobbikkal

2018.01.29. 09:17

Egészen unalmas, de politikai bullshitekben gazdag interjút adott Hiller István MSZP-s alelnök a Magyar Időknek, aminek talán az egyetlen, hírrel bíró állítása az, hogy a szocialista politikus kijelentette: márpedig ő nem ír alá semmilyen megállapodást a Jobbikkal. Igaz, ezt is mondta: "Amiről beszéltem, az egy kimunkált, végiggondolt és két fél által közösen akart megállapodás. Azt nem tekintem szövetségi politikának, ha az MSZP jelöl vagy támogat valakit, akit tőle függetlenül más párt is támogat a saját jogán. Állítom, hogy Ózdon és Salgótarjánban sem volt háttéralku, az emberek változást akartak."

Íme, a legerősebb mondatok mágneshatásról, röplabdáról, nemzetben való gondolkodásról és egyebekről: 

  • "A veszekedést utálom, a vitának viszont híve vagyok, hogy egy jobb és boldogabb országot teremtsünk."
  • "Az MSZP-ben is lenne miniszterelnök-jelöltségre alkalmas személy, de a választók megszólítása, az a fajta mágneshatás, amiről beszéltem, gyorsabban, intenzívebben működtethető ebben a szélesebb együttműködésben."
  • "Ha valaki nagyon erősen akarja az embert kihívni röplabdázni, annak megvan az oka. Erre két választ lehet adni: az ember vagy eszeveszetten elkezd gyakorolni röplabdázni, vagy azt mondja, hogy inkább kosárlabdázzunk. "
  • "Megmondom őszintén, magam sem gondoltam, hogy Tarjánban ilyen fölénnyel nyerünk."
  • "A Fidesz szerint mi Soros ügynökei vagyunk, Soros György szerint meg a Fidesz vette meg az MSZP-t. Ha ennyit foglalkoznak velünk, akkor valamit mégiscsak jól csinálunk."
  • "Baloldali értékrendet valló tömegek vannak és lesznek is Magyarországon, az MSZP pedig a demokratikus ellenzék legnagyobb, legerősebb pártja."
  • "A politikai siratóasszony szerepét magukra vállalóknak azt üzenem, hogy egy ideig nyugodtan takarékra tehetik a könny­zacskóikat: az MSZP-nek és ennek a szövetségnek van jövője."
  •  "A nemzetben való gondolkodás nem lehet kizárólag egy politikai oldal kiváltsága, ezért kérem annak jogát és elfogadását, hogy egy más utat lássak, s így gondolkozzam baloldalról, nemzetről, jövőről."