Olivér
4 °C
8 °C

Leváltották a sikkasztással vádolt polgármestert Álmosdon

2018.01.29. 00:27 Módosítva: 2018-01-29 00:33:17

Hét jelölt közül Tóth Sándort (független) választották a hajdú-bihari Álmosd polgármesterévé vasárnap - közölte az MTI.  A névjegyzékben szereplő 1426 választópolgárból 892-en szavaztak, az érvényes szavazatok száma 885 volt. Tóth Sándor független jelölt kapta a legtöbb szavazatot (342), így ő lett a hajdú-bihari település új polgármestere.

A többi független jelölt közül Demeter Csaba 71, Tóthfalusi Barnabás 117, Ari Sándor 183, Köteles István volt polgármester 22, Oláhné Balogh Tímea Rozália 147 szavazatot kapott. A Magyar Munkáspárt jelöltjére, Kozma Attila Mátyásra hárman voksoltak.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi polgármester, Köteles István (Fidesz-KDNP) tisztsége méltatlanság miatt 2017. október 12-én megszűnt. Kötelest azért mentették fel tisztségéből, mert a képviselőtestület azzal vádolta meg, hogy nem arra költötte a pénzt, amire kellett volna, például pénzt kapott olyan rendezvényekre, amiket sosem tartottak meg.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?