Olivér
4 °C
8 °C

Szerdán éjfélkor járnak le az éves autópálya-matricák

2018.01.29. 10:08

Január 31-ig, azaz szerda éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves - megyei és országos - autópálya-matricák.

Az új matricát legegyszerűbben az interneten keresztül - akár számítógép, tablet vagy mobiltelefon segítségével - lehet beszerezni az e-autopalyamatrica.hu oldalon. Vásárláskor minden esetben ellenőrizzük a rendszámot és a díjkategóriát, mivel a hibás adatokkal megváltott matrica esetén pótdíjfizetésre köteleznek minket. A most megvásárolt éves matricák 2019. január 31-ig érvényesek.

A díjak 2018-ban nem változnak, azonban új fizetős szakaszok kerültek be a rendszerbe.

Győr-Moson-Sopron megyében az M85-ös Csornát elkerülő második szakasza, valamint Hajdú-Bihar megyében az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalu szakasza is fizetős lett.

Az úthasználati jogosultságot mindig a díjköteles útszakaszra történő felhajtás előtt kell megváltani, az e-matrica megvásárlása nem jelent visszamenőleges jogos úthasználatot. Elektronikus vásárlás esetén a nyugtázó értesítés szolgál igazolásként.

Fontos változás: korábban, ha valaki jogosulatlanul lépett fizetős útszakaszra, nem volt lehetősége elkerülni a pótdíjat. Az új szabályozás szerint, ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még megvásárolhatja az arra szóló jogosultságot, így elkerülheti a pótdíjfizetést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?