Vágó Gábor visszatér a politikába, az LMP indítja Kecskeméten

2018.01.29. 11:26 Módosítva: 2018.04.04. 15:11

Megint visszatér a politikába Vágó Gábor, aki egykori pártja, az LMP színeiben indul Kecskeméten - ezt ő maga jelentette be az azonnali.hu videójában. Arra a kérdésre, hogy belép-e az LMP-be, úgy felelt, hogy segíteni fogja a pártot. 

Vágó az LMP egyik alapítója volt, 2010 és 2014 között a párt országgyűlési képviselőjeként tevékenykedett. Akkor azt mondta,hogy a pártjának szerinte nehézkes, korlátolt és opportunista működését elégelte meg, melynek során a párt elveszti a politikai potenciálját.

Politikusi karrierje után újságírónak állt, az Átlátszónak dolgozott, majd közéleti aktivista lett, később a Mérce nevű balos oldalnak írt. Legutóbb a korrupcióellenes népszavazási kezdeményezései  miatt került be a hírekbe. Idén januárban pedig a szintén ex-LMP-s Karácsony Gergely vezette Zuglóban átláthatósági biztosnak nevezték ki.  

Szintén az azonnali.hu írta, hogy Kecskeméten a Momentum mégsem Csontos Gábort, hanem az egykori DK-s Szarvas Koppány Bendegúzt indítja jelöltként Bács-Kiskun megye 2. számú választókörzetében.

Nagyon nehéz dolga lesz egyébként az ellenzéknek Kecskeméten, ahol a fideszes Zombor Gábor 2014-ben 51 százalékkal nyert.