Szilárda
-4 °C
3 °C

Orvos is van a Szécsényben elfogott drogkereskedők között

2018.01.30. 15:54

Öt embert, köztük egy orvost is elfogtak a szécsényi rendőrök egy gyógyszerekkel és pszichoaktív anyagokkal való visszaélés miatt indított ügyben, írja az MTI a nógrádi rendőrség közlésére hivatkozva.

A 23 éves L. István és a 28 éves K. Zsanett több ember megszerzett adatait és társadalombiztosítási számát juttatta el egy orvoshoz, a 72 éves S. Rezsőhöz. Az orvos ezek alapján több receptet állított ki, és összesen kilenc esetben az adatoknak megfelelő embereket a rendelésen megjelentként tüntette fel a nyilvántartásban. L. István és két társa, az 59 éves B. János és a 30 éves G. Csaba a receptre kiváltott bódító hatású gyógyszerek mellett új pszichoaktív anyagokat is árusított a múlt év nyarától Nógrád megyében.

A rendőrök mind az öt embert elfogták, közülük a négy férfit őrizetbe vették és indítványozzák az előzetes letartóztatásukat. A szabadlábon védekező nő ellen közokirat-hamisítás, a 72 éves orvos ellen közfeladati helyzettel visszaélés és több rendbeli közokirat-hamisítás, a három férfi ügyében pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indítottak büntetőeljárást, a 23 éves L. Istvánnak emellett közokirat-hamisításért is felelnie kell.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!