Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bírósághoz fordul az ÁSZ büntetése miatt az Együtt

2018.01.31. 08:45

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerda délelőtti sajtótájékoztatón fogja bejelenteni, hogy az "Együtt a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordul és keresetet nyújt be az Állami Számvevőszéknek az Együtt ellenőrzésére vonatkozó legutóbbi jelentésével szemben" - olvasható a sajtótájékoztató beharangozójában.

Az Együtt azt szeretné elérni, hogy a bíróság semmisítse meg, illetve helyezze hatályon kívül a jelentés tiltott vagyoni támogatás elfogadására vonatkozó részeit. Az Állami Számvevőszék tavaly karácsony előtt döntött arról, hogy a Jobbik mellett az összes többi - kizárólag - ellenzéki pártot megbünteti. Az Együttet 19 millió forintra.

Az Együttet például azért, mert nyomott áron bérelték az irodájukat, bár ezt egy korábbi ÁSZ-vizsgálat még rendben lévőnek találta.

Az Együtt megvádolta az ÁSZ-t, hogy listával rendelkezhet arról, hogy ki melyik pártnak a tagja, ugyanis az egyik tétel a büntetésben az, hogy nem párttagtól kaptak támogatást.