Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fideszes választási rendezvénnyé változott a sakkverseny díjátadója

2018.01.31. 13:25 Módosítva: 2018-01-31 13:35:13

Tiszaszigeten megrendezték a Tisza-Maros Szög Nemzetközi Nyílt Sakkcsapatversenyt. Ez egy nemzetközi sakkverseny, ahova az idén tizenkilenc csapat nevezett, köztük belgrádi, zentai és magyarkanizsai csapatok is.

A verseny díjátadója azonban hirtelen politikai rendezvénnyé vált, amit elhűlve és értetlenkedve követett figyelemmel a nagy számú részt vevő, írja a Szeged.hu. Bartos Ferenc, a Csongrád Megyei Sakkszövetség elnöke beszélt a lapnak, aki felháborítónak és példátlannak nevezte, hogy Ferenczi Ferenc, a rendezvénynek helyet adó Tiszasziget polgármestere bejelentette, hogy a díjakat az egykori válogatott kézilabdázó, Bartók Csaba adja át, aki az 1-es választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje.

Hovatovább a polgármester arra is felszólította a megjelenteket, "hogy aki teheti, menjen el szavazni április 8-án, és szavazzon Bartók Csabára". 

Bartók Csaba pedig azt mondta, és ekkor még mindig egy sakkverseny díjátadóján vagyunk, hogy ha megválasztják, megígéri, a sakkozók több támogatáshoz jutnak. Az összes versenyző kapott valami díjat, amire korábban még nem volt példa, mindezt az ezer forintos nevezési díjakból vették persze.

„Úgy vélem, ezek a jutalomkönyvek kampányajándékok lehettek” – mondta a megyei sakkszövetség elnöke.