Árpád
-2 °C
3 °C

Húzzák be a függönyöket az V. kerületben!

2018.01.31. 14:50 Módosítva: 2018-01-31 17:09:21

Az Országgyűlés Hivatala egy légi felvételek készítésére szakosodott cégnek adott megbízást, hogy drónos vizsgálatot végezzen a környék házain - tudta meg a 24.hu.  A Fly By Sense Kft. a Kossuth tér és Bajcsy-Zsilinszky út közötti utcákban faliújságokon tudatta a lakókkal az akciót.

Azt írták, az ingatlanok a Magyarország kiemelt nemzeti emlékhelye, az Országház környezetében lévő településképi szempontból kiemelt jelentőségű, településkép-védelem alatt álló területnek minősülnek, és az Országgyűlés Hivatala ezért indította állapotfelmérést, és készíttet a kijelölt háztömbök homlokzatáról légi felvételeket.

20150322 113558
Fotó: flybysense.hu

Felhívták a lakók figyelmét, hogy a következő hetekben húzzák be a függönyöket, ha nem akarják, hogy a drón belásson a lakásba.

A Fly By Sense korábban a Parlamentről is készített drónképeket, ez weboldalukon referenciaként szerepel. Olyan 3D-s modell készült el az épületről, amiben minden részlet pontosan mérhető akár 1 centiméter alatti pontossággal.

A 2014-ben alakított Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság, aminek tagja Kövér László, Halász János, Such György, Szakály Sándor és Wachsler Tamás jogot kapott arra, hogy beszóljon a Parlament környékének arculati ügyeibe. Egyik első döntésükkel esztétikai kifogásokra hivatkozva levetették a Kossuth téri Néprajzi Múzeum akkoriban frissen nyitott kiállításának homlokzatra kitett reklámját. A testület beleszólhat abba is, hogy a környék kávézói, éttermei milyen utcai teraszt nyithatnak, bár a házak homlokzatával kapcsolatban azonban eddig nem merült fel, hogy az is a bizottság döntési körébe tartozna - írja a 24.hu. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?