Judit
2 °C
7 °C

Orbán Viktor, a puritán államférfi: már majdnem 1 milliót takarított meg

K EPA20160914137
2018.01.31. 20:28

Orbán Viktor miniszterelnök törvényes határidőben, szerdán leadta vagyonnyilatkozatát - tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan az MTI-t.

Az elmúlt évihez képest

a miniszterelnök megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt.

A családi házukra felvett hitelt tovább törlesztették, a tartozás így 4 783 328 forintra csökkent. A miniszterelnök anyagi helyzetében egyéb változás nem történt – közölte a sajtófőnök.

Havasi Bertalan az állami hírügynökségnek hangsúlyozta: Orbán Viktor vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik.

Szerdán Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja sajtótájékoztatón egyebek mellett elmondta, izgatottan várják a mostani nyilatkozatokat, hogy kiderüljön, Orbán Viktor tovább szegényedett-e. Úgy fogalmazott: nem jó a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozati rendszere, és az intézményesült korrupció ellen a hosszú távú megoldást egyedül a kormányváltás jelenti.

Szerda este Áder János is közzétette vagyonnyilatkozatát, amelyből kiderül: az államfő tavaly 6 millió forinttal gazdagodott, így nagyjából 65 milliója van. Az országgyűlési képviselőknek is január 31-ig kell nyilatkozniuk a vagyonukról, ezek a dokumentumok rendre éjfélkor jelennek meg a parlament honlapján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?