Ödön
1 °C
11 °C

Tovább tart Magyarország teljes rendőri ellenőrzése

2018.01.31. 19:05

Fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány Magyarország teljes közigazgatási területére. Ezt az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közölte szerdán.

A rendőrfőkapitány február 1-jén 0 órától június 30-án 24 óráig rendelte el a fokozott ellenőrzést. Az intézkedés célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása, olvasható a rendőrség indoklásában.

Ha olyan országban élnénk, ahol mondjuk előfordulhat állami szervek bármiféle túlkapása politikai célokból vagy okokból, bárki arra gondolhatna, hogy ez az intézkedés összefügg azzal, hogy április 8-án országgyűlési választások lesznek.

DMOHA20180114031
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Valójában azonban a fokozott ellenőrzés elrendelésében semmi új nincs: ezzel csak az eddig meglévő fokozott készültséget hosszabbították meg. Az országban ugyanis fokozott ellenőrzés volt elrendelve idén január 31-e éjfélig is, méghozzá tavaly október 1-je óta, ahogyan tavaly szeptember 30-ig is június elseje óta, és azt megelőzően február 1-jétől május 31-ig, ésatöbbi, ésatöbbi. Magyarán, ha ez bárkinek nem is tűnt fel, fokozott rendőri ellenőrzésekben élünk már huzamosabb ideje, 2015 óta.

Az intézkedést egyébként annak idején a menekültválságra hivatkozva rendelték el. Azóta hazánkba érkező illegális menekültekről már szó sincs: egész januárban nagyjából ötven menekültet fogtak el, míg 2015 őszén volt olyan nap, amikor tízezer fölött volt ez a szám. A rendőrség ébersége azonban nem lanyhul, a fokozott ellenőrzés fennmarad.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?