Kilép az MSZP-ből az Orbán fejlövéséről fantáziáló pécsi szocialista

2018.02.03. 11:19

Egy pécsi MSZP-s egy olyan képet kommentelt egy Mesterházy Attiláról szóló Pesti Srácok-poszt alá, amin Orbán Viktor halántékából vér csorog. A Simon József által posztolt képen az a felirat díszeleg, hogy: "Keresd a hibát! Én nem találtam." Simon József az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja, Tóth Bertalan szocialista parlamenti frakcióvezető korábbi kampányfőnöke.

A poszt után a fideszes Gulyás Gergely tartott kinyilatkoztatást, ahol elmondta, Karácsony Gergelytől, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjétől, valamint Molnár Gyula szocialista pártelnöktől is bocsánatkérést vár, és azt is elvárja, hogy zárják ki a pártból Simont. 

Az MSZP első reakciója nem a bocsánatkérés, vagy a kizárás volt. Azt írták közleményükben: "Ide vezet a Fidesz által évek óta folytatott gyűlöletkeltés". Hozzátették, hogy "az MSZP a gyűlöletkeltés minden formáját elutasítja, ezért arra kéri szimpatizánsait, hogy a Fidesszel szembeni elégedetlenségét április 8-án, a szavazófülkében mutassa meg, és csak ott.". Végül Botkával példálóztak: ősszel az Echo TV-ben az egyik fideszes blog munkatársa azt mondta: "Hány Botka László él Magyarországon? Egy él, de az is sok. Tehát egynek sem kell élnie." És a szocialisták sérelmezik, hogy a Fidesz a mai napig sem határolódott el ettől a kijelentéstől.

Most az eset és az első körös nyilatkozatok, reakciók után végül szombat reggel Simon József a következőt posztolta Facebookjára:

Az erőszak minden formáját elutasítom, kezet soha senkire nem emeltem, de az tény, hogy az utóbbi években néha ökölbe szorult a kezem. Meggondolatlan voltam és ennek következménye van. A pártagságomról a mai nappal lemondok.