A strasbourgi bírósághoz fordul az LMP Kövér büntetése miatt

2018.02.05. 17:29

Kövér László újra lecsapott: rám visszaesőként a maximális büntetést szabta ki, Hadházy Ákos pedig százezer forintos levonást kapott, azért mert felmutattunk egy "hazudik" feliratú táblát, miközben Németh Szilárd hazudott.

- írta ki még tavaly november végén az LMP-s Szél Bernadett Facebookra. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Kövér László a legsúlyosabb büntetést adta Szél Bernadettnek, amiért az LMP frakcióvezetője Hadházy Ákossal megzavarta Németh Szilárd Fidesz-alelnök napirend előtti felszólalását. Az LMP társelnökei egyszerűen odaálltak a képviselő mögé egy papírral, amelyre azt írták: "Hazudik!!!" Németh Szilárd napirend előtt azért kért szót, hogy reagáljon Soros György hétfőn reggel publikált válaszára, és jelezze, hogy ez bizonyítja a Soros-terv létezést. Szélnek ez 432 ezret jelentett.

Országgyűlés
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Az LMP friss, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, az Országgyűlés Mentelmi bizottsága helyben hagyta Kövér László korábbi döntését. "A párt álláspontja szerint Kövér László továbbra is kettős mércét alkalmaz és alaptalanul korlátozza az ellenzéki képviselők véleménynyilvánítási szabadságát: a párt ezért a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordul" - írják.

Hozzáteszik, "a házelnök ezzel maga is beállt azon fideszes politikusok sorába, akik akár független intézmények vezetőjeként is hadjáratot folytatnak mindenkivel szemben aki a valóságot képviseli".

Az LMP szerint Kövér László visszaél a hatalmával, ráadásul csak akkor aggódik ilyen aktívan a ház rendjéért, ha ellenzéki képviselőkről van szó. Az ugyanis például egyáltalán nem zavarja Kövér Lászlót, hogy a fideszes képviselők teljesen alaptalan indokokra hivatkozva ellehetetlenítették a Nemzetbiztonsági bizottság munkáját.