Zalán
2 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Berlinben futtatott magyar lányokat egy hevesi bűnbanda

2018.02.06. 11:34

A Heves Megyei Főügyészség keddi közleménye alapján hat embert vádolnak azzal, hogy bűnszervezet tagjaiként magyar lányokat futtattak Berlinben – írja az MTI.

Az ügy elsőrendű vádlottja korábban már ült börtönben, azonban kiszabadulása után sem hagyott fel bűnöző életmódjával, családjával a Heves megyei Átány községbe költözött.  Ő és testvére itt ismerkedett meg a harmadrendű vádlottal, egy életvitelszerűen Berlinben élő, prostituáltként dolgozó nővel, akivel közösen elhatározták, hogy magyar nőket fognak futtatni Berlinben.

A közlemény szerint tizenkét nőt szerveztek be, akiknek megszabták, hogy

  • az adott utcaszakaszra hol, mikor álljanak ki,
  • milyen szolgáltatásért, mennyi pénzt kérjenek,
  • sőt még azt is, hogy az egyes szolgáltatásokra mennyi időt szánjanak.

Emellett a napi bevételük egy részét is befizettették velük, amivel 2017 júniusáig közel 70 millió forintot kerestek. A szervezetnek egy 36 éves férfi is része volt, aki ellátta a napi teendőket, mint a főzés, a takarítás és a lányok kiszolgálása.

A Hevesi Járási Ügyészség a Berlinben tevékenykedő négy vádlottat - közülük egyeseket többszörös visszaesőként - tizenkét rendbeli, folytatólagosan és üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett kerítés bűntettével, míg az első- és másodrendű vádlott itthon maradt élettársait, az ötödrendű és a hatodrendű vádlottakat kitartottság bűntettével vádolja.

A Hevesi Járási Ügyészség négy vádlott esetében fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság közülük egyeseket sújtson részleges vagyonelkobzással. Az ötöd- és hatodrendű vádlott esetében az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vagyonelkobzás mellett