Örs, Stella
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

30 centis a hó a Bükkben

2018.02.07. 13:49

Bár az előrejelzések szerint olvadás várható, állítsuk meg az időt egy pillanatra, és tekintetünket vessük a Bükkre és Magyarország más magasan fekvő részeire, mert igazán gyönyörű a pillanatkép. Akik nem szeretik, hogy télen is hír, ha esik a hó, kérem, ne is olvassanak tovább, mert itt jönnek a részletek:

Miskolc
Miskolc
Fotó: Moschus / Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bükkszentkereszten 35, Lillafüred-Jávorkúton 33, a diósgyőri mérőállomáson 17, Aggteleken pedig 30 centiméteres hóréteget mértek.

Heves megyében Kékestetőn 26, Mátraszentimrén 14 centiméternyi hó hullott. 

Az alacsonyabban fekvő települések közül a Vas megyei Rábagyarmaton 12, Szombathelyen 8 centiméteres a hó. Országszerte többfelé hullott több centiméternyi hó vagy alakult ki hólepel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat további ónos esőre és havazásra is figyelmeztet. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: éjjel és reggel főként az Alföld északi harmadán és az Északi-középhegység térségében lehet átmenetileg ónos csapadék.

Az ónos eső veszélye miatt csütörtökre Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 A havazás miatt csütörtökre Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Éjjel a Nyugat-Dunántúlon újabb havazás kezdődik, 1-10 centiméternyi friss hóréteg alakulhat ki. Főként Zalában és tágabb térségében - "jelentős bizonytalanság mellett" - helyenként akár 10-15 centiméternél is több tapadó hó hullhat. Másutt jellemzően eső, havas eső valószínű, néhol átmenetileg ónos eső sem kizárt.

Csütörtökön napközben fokozatosan kevesebb lesz a csapadék, a lehulló, illetve lehullott hó olvadni fog - tették hozzá. A hőmérséklet kora délután 0 és plusz 10, késő este 0 és plusz 5 Celsius-fok között várható. Csütörtök hajnalra mínusz 1 és plusz 4 fok közé csökken a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és 6 fok között alakul.