Nincs áram Vas és Zala megye 18 településén

2018.02.08. 07:49 Módosítva: 2018.02.08. 13:47

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hó miatt lett áramszünet Vas és Zala megye 23 településén. Az áramszünet mintegy 1800 fogyasztót érint. A szolgáltató szakemberei dolgoznak az üzemzavar elhárításán.

A rendőrség azt közölte, hogy a Vas megyei Csákánydoroszló egy részén, Halogy egy részén, Kerkáskápolnán, Magyarszombatfán, Nagyrákoson, Őriszentpéteren, Szattán, Szőce egy részén, valamint a Zala megyei Bödeházán, Gáborjánházán, Gosztolán, Kerkafalván, Külsősárdon, Lendvadedesen, Magyarföldön, Nován, Ramocsán, Rédicsen, Szentgyörgyvölgyön, Szíjártóházán és Zalaszombatfán nincs áram.

Mint írták, a közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése céljából az áramszolgáltatás visszaállításáig folyamatos a rendőri jelenlét az érintett településeken.

Az Időkép cikke szerint a nyugati országrészben van, ahol már a 20 centit is meghaladja a hóvastagság. Még nem tudni, hogy egy transzformátorállomás hibásodott-e meg, vagy légvezeték szakadása okozza az áramkimaradást.

Frissítés kora délután: Az E.ON szóvivője szerint már

5 településen elhárították a hibát, de 18 településen továbbra sincs áram - ez 1373 fogyasztót érint.

Az áramkimaradást az okozta, hogy erdős területeken a hó súlya miatt fák dőltek az elektromos vezetékekre a középfeszültségű hálózat több szakaszán. Szavai szerint egy-egy vonalon gyakran több 20-25 méter magas fát kellett eltávolítani ahhoz, hogy az elszakadt vezetékek helyreállítását megkezdhessék szakembereik. A hibák elhárításán folyamatosan dolgoznak, de napközben keletkeztek újabbak. Munkájukat nehezíti, hogy erősen felázott erdős talajon kell közlekedniük.