Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs áram Vas és Zala megye 18 településén

2018.02.08. 07:49 Módosítva: 2018-02-08 13:47:42

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hó miatt lett áramszünet Vas és Zala megye 23 településén. Az áramszünet mintegy 1800 fogyasztót érint. A szolgáltató szakemberei dolgoznak az üzemzavar elhárításán.

A rendőrség azt közölte, hogy a Vas megyei Csákánydoroszló egy részén, Halogy egy részén, Kerkáskápolnán, Magyarszombatfán, Nagyrákoson, Őriszentpéteren, Szattán, Szőce egy részén, valamint a Zala megyei Bödeházán, Gáborjánházán, Gosztolán, Kerkafalván, Külsősárdon, Lendvadedesen, Magyarföldön, Nován, Ramocsán, Rédicsen, Szentgyörgyvölgyön, Szíjártóházán és Zalaszombatfán nincs áram.

Mint írták, a közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése céljából az áramszolgáltatás visszaállításáig folyamatos a rendőri jelenlét az érintett településeken.

Az Időkép cikke szerint a nyugati országrészben van, ahol már a 20 centit is meghaladja a hóvastagság. Még nem tudni, hogy egy transzformátorállomás hibásodott-e meg, vagy légvezeték szakadása okozza az áramkimaradást.

Frissítés kora délután: Az E.ON szóvivője szerint már

5 településen elhárították a hibát, de 18 településen továbbra sincs áram - ez 1373 fogyasztót érint.

Az áramkimaradást az okozta, hogy erdős területeken a hó súlya miatt fák dőltek az elektromos vezetékekre a középfeszültségű hálózat több szakaszán. Szavai szerint egy-egy vonalon gyakran több 20-25 méter magas fát kellett eltávolítani ahhoz, hogy az elszakadt vezetékek helyreállítását megkezdhessék szakembereik. A hibák elhárításán folyamatosan dolgoznak, de napközben keletkeztek újabbak. Munkájukat nehezíti, hogy erősen felázott erdős talajon kell közlekedniük.