Erzsébet
1 °C
4 °C

Kitüntették a veronai buszbaleset hősét

2018.02.08. 17:43

A Testnevelési Egyetem (TE) csütörtöki szenátusi ülésének elején átvette a TF Hőse-díjat Vígh György tornatanár, aki több ember életét mentette meg a veronai busztragédiában – írja az MTI. Az elismerést Mocsai Lajos rektor, a TE vezetői és a szenátus tagjai adták át Vígh Györgynek.

vigh-gyorgy image 88825ea4292fbc53f2d0946f30da 16-9
Fotó: RTL Klub

Vígh György – a TF korábbi hallgatója, a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanára – saját életét kockáztatva hat gyereket, illetve sportolót mentett ki a lángok közül, amikor tavaly január 20-án éjjel a sítáborból hazafelé tartó magyar autóbusz balesetet szenvedett az olaszországi A4-es autópályán.

A buszon 56-an utaztak, 43 gyerek, 11 felnőtt és a 2 sofőr. A tragédiában 17-en haltak meg, köztük Vígh György két gyereke. A hős tanárnak a tragédia után a neten gyűjtést is szerveztek. A férfival korábban az RTL Klub készített interjút, erről itt olvashat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?