Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliárdokat érő palotát adományozott Szijjártó a volt iskolájának

2018.02.08. 13:36

A több milliárd forint értékű Lloyd-palotát adományozta a kormány annak a bencés rendi győri perjelségnek, ahová Szijjártó Péter is járt. A Szent Mór perjelség a bencés gimnázium bővítésére kapta meg az irodaházat, amit még tavaly decemberben vett meg a kormány a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Mininvest Kft-től.

A 24 értesülései szerint a kormány kétmilliárd forintért vette meg az ingatlant, amit 2010-ben 800 millió forint uniós támogatásból újítottak fel, és azóta kávézó, borbár és más vendéglátóhelyek is működnek benne. A helyi újságnak Szijjártó dicsekedett el azzal, hogy az ő közbenjárásával kapták meg az épületet.

Szijjártó egyébként a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségizett, itt találkozott először Orbán Viktorral is, még 16 évesen.

Mindeközben a Hír TV azt írja, hogy 650 millió forint értékben kapott telkeket az a református gyülekezet is, amelynek Orbán is a tagja.