Tarlós szerint túlzás lenne a Göncz Árpád metrómegálló

2018.02.09. 08:25

A Fővárosi Közgyűlés tárgyalni fog a 3-as metró felújított állomásainak nevéről, de Tarlós István szerint túlzás lenne, ha a XIII. kerületi városközpont után az Árpád híd megállót is a néhai államfőről neveznék el, közölte a Magyar Idők. A kormányközeli lapnak a főpolgármester azt mondta, végleges megállapodás a XIII. kerület egy részének Göncz Árpád-városközpontra való átnevezéséről van; ami a metrómegállót illeti, arról még nem született döntés.

Szavai szerint a városrész nevének megváltoztatása a XIII. kerület kérése volt, a Göncz Árpád-városközpont elnevezést pedig a közgyűlés kormánypárti többsége is támogatta, emléket állítva a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnökének. Tarlós hangsúlyozta, hogy a volt államfő tiszteletére egykori, III. kerületi lakóhelyén emléktáblát, annak közelében pedig mellszobrot állítottak.

Csütörtökön arról írtunk, hogy Harrach Tamás, a Fidesz XIII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje is csatlakozott Bayer Zsolthoz, hogy ne nevezzék el a megállót a volt köztársasági elnökről.