Az MTI már egy T. István-os közleményt sem mer lehozni

2018.02.12. 15:00

Az LMP egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be a napokban, ami céljuk szerint a korrupciógyanús ügyek feltárását segítené elő. Többek között az van benne, hogy ha egy cégről kiderülne, hogy visszaélt az EU-s támogatásokkal, és a vizsgálatok után Magyarországnak pénzt kell emiatt visszafizetnie, akkor a cég tulajdonosa lenne köteles a visszautalt pénznek megfelelő illetéket kifizetnie a magyar költségvetésbe.

A párt szeretett volna egy közleményt lehozni az MTI-ben, amiben egyrészt arra hívják fel a figyelmét minden parlamenti pártnak, hogy támogassák az ötletüket, másrészt szerették volna jelezni, hogy az egész már csak azért is releváns felvetés, mert éppen most mutatott rá az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal, hogy éppen egy olyan korrupciógyanús ügylet miatt kell valószínűleg milliárdokat visszafizetnie Magyarországnak az EU-kasszába, aminek egyik főszereplője, a vizsgálat időszakban Elios-résztulajdonos Tiborcz István, Orbán Viktor veje.

Megtapasztalva az MTI érzékenységét, amikor a Fideszhez, vagy személyesen Orbán Viktorhoz közel álló emberekről van szó, leadott közleményükben már le sem írják Tiborcz István nevét. Azt írták:

„Miközben a miniszterelnök hozzátartozói gazdagodnak, a magyar családoknak egyre többet kell fizetniük: őket fogja terhelni az a 12 milliárd forintos megvonás is, amelyet az OLAF javasolt a T. Istvánhoz köthető Elios Innovatív Zrt. által elkövetett súlyos szabálytalanságok miatt."

Az MTI eszén azonban nem lehet csak úgy túljárni, a közlemény közlését megtagadták, mondván, a közlemény nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével".