Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétnapos havazás jön

2018.02.12. 19:06 Módosítva: 2018-02-13 07:58:26

Már hétfő éjszaka elkezdődött a havazás az ország egy részén. Kedden reggel Nyugat-Magyarországon már több helyen havas utakon indult a reggeli közlekedés. Az Időkép kameráján például Győrnél havas, hókásás utakat lehetett látni.  

Kedd délelőttig elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínűbb havazás, havas eső. A Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet.

Miután napközben 0 fok feletti hőmérséklet várható, a hó nagy része nem marad meg. A Dunántúl egyes részein, kedd estétől az Északi-középhegység környékén 5 centiméternyi hótakaró alakulhat ki. A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben 10 cm feletti hó is hullhat kedd éjfélig.

Szerdán még marad a borús idő, további csapadék is várható, de annak halmazállapota már egyre valószínűbben folyékony lesz. Főleg a Tiszántúlon, de az ország egyes részein még elképzelhető, hogy havazni fog. Csütörtökre nyugat felől kitisztul az ég, süt a nap.