Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendőrség: A Gorka elleni nyomozást nem, csak a körözést szüntették meg

2018.02.13. 14:10

A Pest megyei rendőrség szóvivője, András Tamás az Indexet arról tájékoztatta, hogy a Gorka Sebestyén elleni körözés visszavonása nem azt jelenti, hogy a nyomozást megszüntették. Mint mondta,

a nyomozás fel van függesztve, de a büntethetőség elévülési idején belül a büntetőeljárás lefolytatható.

A szóvivő ugyanakkor azt nem kívánta továbbra sem konkretizálni, hogy Trump extanácsadója mit követett el, sem pedig azt kommentálni, hogy Gorka korábbi sajtónyilatkozata szerint az eset, ami miatt körözték, 2009-es, holott ő 2008-ban elhagyta az országot. 

András Tamás arra reagált, hogy Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kedvezményezte "a Gorka Sebestyén elleni nyomozás megszüntetése miatt". Szél szerint Donald Trump korábbi tanácsadójával kapcsolatban rendszeresen felmerülnek szélsőséges kapcsolatrendszerek és egyéb nemzetbiztonsági aggályok, ezért szeretné, ha a bizottság tájékoztatást kérne az ügyben.

Mint ismert, Gorka Sebestyént a rendőrség lőfegyverrel való visszaélés gyanújával kereste 2016 szeptember óta, de pár napja lekerült a körözési listáról, mivel a rendőrség úgy vélte, hogy a magyarországi körözéstől több eredmény nem várható. A rendőrség szerint ugyanakkor Gorka nem tisztázta magát az ügyben. Azt nem tudni pontosan, mit csinált Magyarországon, ami miatt körözték.