Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Győzött a pártakarat, mégse kérik ki az Elios-jelentést Zalaegerszegen

2018.02.13. 00:17

Az ellenzéki képviselők eljárást kezdeményeztek hétfőn a Zala megyei kormányhivatalnál, ugyanis szerintük jogellenes volt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés összehívása, aminek a lényege az volt, hogy érvénytelenné tegyék azt a szerdai szavazást, aminek értelmében a városnak ki kell kérnie a Tiborcz István cégeivel kapcsolatos OLAF-jelentést. A város maga is érintett a vizsgálatban, mivel az Elios végezte itt is a közvilágítás cseréjét. 

Az ellenzéki indítványt hat fideszes képviselő is megszavazta, aminek meg is lett a következménye, ugyanis a Népszava forrása szerint másnap a térség országgyűlési képviselője tajtékozva hívta fel Balaicz Zoltán polgármestert, és Tóth László frakcióvezetőt, hogy számon kérje rajtuk a szavazás eredményét. 

A Népszava megpróbálta elérni a helyi fideszes képviselőket, de mivel nem válaszoltak, így csak a hivatalos álláspont ismert, ami szerint már negyvenszer szavaztak aznap, így elfáradtak és rosszul szavaztak. 

A közgyűlésen derült ki, hogy az OLAF tavaly feltett kérdéseket az önkormányzatnak a beruházással kapcsolatban, de se a kérdéseket, se a válaszokat nem kapták meg az ellenzéki képviselők, mert a jegyző szerint ezeket meg kell keresni. Később aztán a jegyző egy folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva tagadta meg, hogy nyilvánosságra hozza a levelet, amivel Szolnokon például nem volt gond, és ott a képviselők megkapták a helyi önkormányzatnak írt levelet.  

Külön érdekesség, hogy a levél nem került a képviselő-testület elé, így a városatyák nem tudják, hogy mit válaszolt a város, sőt az alpolgármester szerint nem is született válaszlevél, míg a kormánypárti frakcióvezető szerint válaszoltak, de ez majd csak akkor derül ki, ha nyilvánosságra hozzák a levelet. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?